Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#062 Zilveren Toost

Brouw datum:16 maart 2014
Gebrouwen door:Rene van der Linden & Ernst de Moor
alcohol percentage:6.3 %
Nederlandse categorie:S
Energie:63.5 kCal / 100ml

Recept naam:Perzikbier
Recept van:Ernst de Moor
klasse:C
stijl:Fruit bieren

Beschrijving

Omdat Rene en Ilona 25 jaar getrouwd zijn (wat gaat de tijd snel!) willen ze (weer) een speciaal bier uitbrengen. Wederom een perzikbier.
Dit keer mag het nog iets meer naar Perzik smaken.

We maken dit keer meer dan anders: 55 liter. En dat in een pan van 50 liter.

Rene heeft er een filmpje van gemaakt, dat later op deze website komt te staan.

Recept gegevens

batch grootte:55 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:6.3 %
Nederlandse categorie:S
Energie:63.5 kCal / 100ml
begin SG:1064
eind SG:1019
EBC (kleur):17.9
EBU (bitterheid):10.8
Brouwhuis efficiëntie90 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6.6 kg   3 EBC  
Tarwemout4.4 kg   4 EBC  
Munichmout (15 EBC)670 g   15 EBC  
East Kent Goldings20 g 60 min. 6 α  
Hallertau Perle16 g 60 min. 9.4 α  
Perziksap10.5 l      
Saflager korrelgist S-33 2 zakjes      

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
30 min.45 min.5 min.