Over mij

Ik ben Ernst de Moor, elektronicus en programmeur. Samen met mijn vrouw heb ik een eigen bedrijf waar we websites maken voor midden en kleinbedrijf: zie www.web-op-maat.nl.

Maar bij bierbrouwen probeer ik juist alle electronica los te laten. Voor mij is dit de terugkeer naar de basis, koken in optima forma. Zoals je in het filmpje op de homepagina kunt zien, werk ik zo simpel mogelijk met zo weinig mogelijk materialen. En dat daarmee prima bier te maken is, blijkt uit een aantal prijzen die ik heb gewonnen, zowel binnen mijn vereniging 't Wort Wat (www.twortwat.nl) als op landelijk niveau bij de Open Nederlandse Kampioenschappen.

Ik brouw echter niet voor de wedstrijden, maar puur om het plezier van het brouwen zelf. Daardoor stuur ik niet zo vaak in naar wedstrijden, mijn bieren wijken (bewust!) ook iets te veel af van de standaardbieren om er veel prijzen mee te winnen.
Bovendien maak ik sinds 2013 bijna alle software die gebruikt wordt bij het inschrijven en keuren van bierwedstrijden, dus wil ik niet meer meedoen om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

Het mooie schort op de foto hieronder is gemaakt door Arnoud van Delden, waarvoor dank!

Brouwer Ernst