Kruiden

De volgende kruiden zijn interessant (Bron: Jan van Schaik)

- Lievevrouwenbedstro: Geeft een zachte, kruidige smaak aan de cider tijdens zijn presentatie

Gruit:

  • Gagel
  • Duizendblad
  • Rozemarijn

Zie ook: http://www.kerktuinnpbwassenaar.nl/Plantenlijst_npb_kerktuin/Plantenlijst_npb_kerktuin.htm  

Meergranen bier

Het moet mogelijk zijn om bier te maken van meer granen, en het lijkt me dat dat een vollere smaak moet geven door de verschillende bijdragen van deze soorten.

Overzicht van graansoorten:

  • Gerst
  • Tarwe
  • Rogge
  • Spelt (Triticum spelta)
  • Haver
  • Sorghum
  • Rijst
  • Mais
  • Gierst
  • Einkorn (eenkoorn) (Triticum monococcum L.)
  • Emmer (Triticum dicoccon Schrank)
  • Kamut (Triticum turanicum)
Bijna grassen:
  • Boekweit
  • Quinoa
  • Amarant

Zie een discussie: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,23.0.html
Over graansoorten: http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/spelt.htm