Terug naar het overzicht

#062 Zilveren Toost

Brouw datum:16 maart 2014
Gebrouwen door:Rene van der Linden & Ernst de Moor
alcohol percentage:6.3 %
Nederlandse categorie:S
Energie:63.5 kCal / 100ml

Recept naam:Perzikbier
Recept van:Ernst de Moor
klasse:C
stijl:Fruit bieren

Recept gegevens

batch grootte:55 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:6.3 %
Nederlandse categorie:S
Energie:63.5 kCal / 100ml
begin SG:1064
eind SG:1019
EBC (kleur):17.9
EBU (bitterheid):10.8
Brouwhuis efficiëntie90 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6.6 kg   3 EBC  
Tarwemout4.4 kg   4 EBC  
Munichmout (15 EBC)670 g   15 EBC  
East Kent Goldings20 g 60 min. 6 α  
Hallertau Perle16 g 60 min. 9.4 α  
Perziksap10.5 l      
Saflager korrelgist S-33 2 zakjes      

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
30 min.45 min.5 min.