Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#038 Op zijn dubbelst 4

Brouw datum:15 oktober 2008
Gebrouwen door:Hans Schmal & Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:7.1 %
Nederlandse categorie:S

Recept naam:Jaap's dubbel
Recept van:Jaap Tholenaar
gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie)
klasse:D
stijl:Dubbel
Promash bestand:

Beschrijving

Voor de vierde keer, met licht aangepast recept: minder zwarte mout.
Nu nog lekkerder ;o)

Recept gegevens

batch grootte:48 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:7.1 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1082
eind SG:1032
EBC (kleur):22.0
EBU (bitterheid):30.9
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout15.000 g   3 EBC  
Caramout (25 EBC)1000 g      
Zwarte mout (1400 EBC)300 g   1400 EBC  
Tarwevlokken486 g      
Havervlokken500 g      
Hallertau Perle71 g 60 min. 6.9 α  
Saaz hop25 g 5 min. 2.2 α  
Brewferm Bovengist5 g      

Maisch schema

63 °C73 °C78 °C
45 min.30 min.5 min.