Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#029 Rijsterbij (3)

Brouw datum:01 juli 2006
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:6.1 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Rijsterbij 3
Recept van:E.F. de Moor
klasse:A
stijl:Pils
Promash bestand:

Beschrijving

Voor de vierde keer.
De opzet is om een droog bier te maken met redelijk wat bitterheid.

Net als eerder hebben we de rijst eerst verstijfseld door één uur te koken, en toen de gerst eraan toegevoegd.

De jodiumproef was weer negatief gelukkig.

Recept gegevens

batch grootte:35 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:6.1 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1049
eind SG:1006
EBC (kleur):5.4
EBU (bitterheid):30.3
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6000 g   3 EBC  
Surinaamse rijst2000 g      
Fuggles hop90 g 60 min. 4.5 α  
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

45 °C55 °C63 °C72 °C78 °C
15 min.30 min.60 min.30 min.5 min.