Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#028 Appeltje voor de dorst

Brouw datum:13 mei 2006
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Rob en Miranda Heijink
alcohol percentage:7.5 %
Nederlandse categorie:S

Recept naam:Tarwe-Appel bier
Recept van:E.F. de Moor
klasse:V
Promash bestand:

Beschrijving

Een Tarwebier met appelsmaak.
Gebrouwen met Rob en Miranda en de kids, die de hele dag kwamen meebrouwen.

Recept gegevens

batch grootte:35 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:7.5 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1073
eind SG:1020
EBC (kleur):9.4
EBU (bitterheid):16.7
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout5000 g   3 EBC  
Tarwemout3500 g   4 EBC  
Munichmout (20 EBC)500 g   20 EBC  
Fuggles hop20 g 90 min. 4.5 α  
Hallertau Perle16 g 90 min. 6.1 α  
Biologische diksap - appel2 l 90 min.   AH puur&eerlijk
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

37 °C52 °C63 °C75 °C78 °C
20 min.15 min.45 min.25 min.2 min.