Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#078 Slow Roast

Brouw datum:31 oktober 2021
Gebrouwen door:Ernst en Ernest
alcohol percentage:10.63 %
Nederlandse categorie:S
Energie:52.4 kCal / 100ml

Recept naam:Brouwrest
klasse:D
stijl:Doppelbock

Recept gegevens

batch grootte:42 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:10.63 %
Nederlandse categorie:S
Energie:52.4 kCal / 100ml
begin SG:1094
eind SG:1013
EBC (kleur):17.3
EBU (bitterheid):25.2
Brouwhuis efficiëntie78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Swaen Pilsner10.13 kg   1.9 EBC The Swaen (Netherlands)
WhiteSwaen Classic2.8 kg   2 EBC The Swaen (Netherlands)
cara-pils0.875 kg   2 EBC  
Oats, Flaked0.58 kg   1.4 EBC Briess (US)
GreenSwaen Ale0.55 kg   3.6 EBC The Swaen (Netherlands)
Munich0.45 kg   7.6 EBC BestMalz (Germany)
Rye Malt0.4 kg   3.3 EBC BestMalz (Germany)
BlackSwaen Black0.25 kg   572 EBC The Swaen (Netherlands)
Caraamber0.185 kg   36 EBC Weyermann (Germany)
Wheat Flaked0.14 kg   1.6 EBC Stangeland Mølle (Norway)
Bob hop87 g 60 min. 4 α  
Nelson Sauvin17 g 0 min. 12.6 α  
madame Jeanette peper6 stuks 60 min.    
Windsor Yeast1 pakje     Lallemand
Safbrew Wheat1 pakje     Fermentis
Munich2 pakje     Lallemand
M01 Mangrove Jack Belgium Trapist1 pakje      

Maisch schema

43 °C63 °C73 °C
15 min.30 min.45 min.