Terug naar het overzicht

#070 Knoest

Brouw datum:04 maart 2017
Gebrouwen door:Ernest en Ernst
alcohol percentage:7.6 %
Nederlandse categorie:S
Energie:65.7 kCal / 100ml

Recept naam:Biscuit Honey Scotch Ale
Recept van:Ernst de Moor
klasse:D
stijl:Scotch Ale

Recept gegevens

batch grootte:45 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:7.6 %
Nederlandse categorie:S
Energie:65.7 kCal / 100ml
begin SG:1064
eind SG:1012
EBC (kleur):23.0
EBU (bitterheid):34.0
Brouwhuis efficiëntie82 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout10 kg   7 EBC  
Honey Biscuit mout2 kg   85 EBC The Swaen © Black
UK Golding100g 60 min. 5.2 α Van der Kooy Jubbega
UK Golding30g 15 min. 5.5 α Van der Kooy Jubbega
Medium toast eiken65 g     Van der Kooy - Jubbega
Mangrove Jack's Empire Ale (m15)2 zakjes      

Maisch schema

69 °C78 °C
90 min.5 min.