Terug naar het overzicht

#050 Hazelnoten gejonast

Brouw datum:27 maart 2011
Gebrouwen door:Frans Schouten, Ernest ter Kuile en Ernst de Moor
alcohol percentage:7.4 %
Nederlandse categorie:S
Energie:84.3 kCal / 100ml

Recept naam:Hazelnoten Porter
Recept van:Ernst de Moor
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:45 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:7.4 %
Nederlandse categorie:S
Energie:84.3 kCal / 100ml
begin SG:1085
eind SG:1030
EBC (kleur):31.2
EBU (bitterheid):25.1
Brouwhuis efficiëntie78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout14 kg   3 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)1 kg   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)200 g   800 EBC  
Hallertau Perle74 g 60 min. 7.6 α  
Bob hop25 g 5 min. 5 α Bob de Moor
Gagelkatjes70 g 60 min.    
Gagelkatjes55 g 60 min.    
Saflager korrelgist S-33 11 g      

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
45 min.30 min.15 min.