Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#048a Lindebloesem 't Liefst

Brouw datum:11 september 2010
Gebrouwen door:Jan, Walter, Erik en Ernst
alcohol percentage:7.5 %
Nederlandse categorie:S
Energie:69.3 kCal / 100ml

Recept naam:Kruiden Meibock
Recept van:Ernst de Moor
klasse:C
stijl:Meibok

Beschrijving

Tijdens de gemeenschappelijke brouwdag van 11 september 2011, hebben 4 bestuursleden van 't Wort Wat meegedaan met het Lievelingsbier.

Het idee is als volgt: we maken een bier waar iedereen naar keuze kruiden aan toevoegt. De kruiden zijn ter beschikking gesteld door Restaurant Lieveling. Het beste recept gaat door Restaurant Lieveling commercieel gebruikt worden in het restaurant.

Na de proeverij, bleek dit recept de tweede plaats te hebben behaald. Het jeneverbesbier (#48b) had de derde plaats.

John, Tom, Thomas en Arie: gefeliciteerd met jullie overwinning!

De lindebloesem toevoegen na het koken.


Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:7.5 %
Nederlandse categorie:S
Energie:69.3 kCal / 100ml
begin SG:1070
eind SG:1016
EBC (kleur):16.0
EBU (bitterheid):25.0
Brouwhuis efficiëntie72 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout7 kg   3 EBC  
CaraHell 14 EBC2 kg      
Kristalmout (120 EBC)1 kg   120 EBC  
Northern Brewer45 g 10 min. 90 α  
Lindebloesem11g 1 min.    
Saflager korrelgist S-33 11g      

Maisch schema

63 °C72 °C78 °C
45 min.30 min.5 min.