Terug naar het overzicht

#044 Zomergast

Brouw datum:17 januari 2010
Gebrouwen door:Ernst de Moor en René van der Linden
alcohol percentage:6.6 %
Nederlandse categorie:S
Energie:68.0 kCal / 100ml

Recept naam:Tarwe-Perzik bier DTH
Recept van:E.F de Moor
klasse:A
stijl:Fruit bieren

Recept gegevens

batch grootte:50 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.6 %
Nederlandse categorie:S
Energie:68.0 kCal / 100ml
begin SG:1068
eind SG:1018
EBC (kleur):9.0
EBU (bitterheid):14.0
Brouwhuis efficiëntie80 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6 kg   3 EBC  
Tarwemout5 kg   4 EBC  
Hallertau Perle36 g 90 min. 6 α  
Hallertau Perle14 g 5 min. 9 α  
Perziksap9l      
Standaard bovengist       

Maisch schema

46 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.20 min.20 min.5 min.