Terug naar het overzicht

#037a Jeneverbest

Brouw datum:17 augustus 2008
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:4.7 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Jeneverbest
Recept van:Ernst de Moor
klasse:A

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:4.7 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1052
eind SG:1019
EBC (kleur):3.5
EBU (bitterheid):20.9
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout8800 g   3 EBC  
Jeneverbessen120 g 60 min.    
Northern Brewer40 g 60 min. 6 α  
Saaz hop40 g 15 min. 2.2 α  
Brewferm Bovengist5 g      

Maisch schema

63 °C73 °C78 °C
45 min.30 min.5 min.