Terug naar het overzicht

#029 Rijsterbij (3)

Brouw datum:01 juli 2006
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:6.1 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Rijsterbij 3
Recept van:E.F. de Moor
klasse:A
stijl:Pils

Recept gegevens

batch grootte:35 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:6.1 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1049
eind SG:1006
EBC (kleur):5.4
EBU (bitterheid):30.3
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6000 g   3 EBC  
Surinaamse rijst2000 g      
Fuggles hop90 g 60 min. 4.5 α  
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

45 °C55 °C63 °C72 °C78 °C
15 min.30 min.60 min.30 min.5 min.