Terug naar het overzicht

#027 Alweer Feest

Brouw datum:30 april 2006
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Rene van der Linden
alcohol percentage:4.5 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Tarwe-Perzik bier
Recept van:E.F. de Moor
klasse:V
stijl:Fruit bieren

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:4.5 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1044
eind SG:1014
EBC (kleur):6.8
EBU (bitterheid):12.3
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Tarwemout3500 g   4 EBC  
Pilsmout3500 g   3 EBC  
Tarwe moutextract700 g      
Fuggles hop20 g 90 min. 4.7 α  
Fuggles hop12 g 60 min. 4.7 α  
Perziksap6 l 90 min.    
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

37 °C52 °C63 °C75 °C78 °C
20 min.15 min.45 min.25 min.2 min.