Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#022 Uit Amber Geperst

Brouw datum:24 april 2005
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:8.8 %
Nederlandse categorie:S

Recept van:E.F. de Moor
klasse:C
stijl:Triple
Promash bestand:

Beschrijving

Vroeger moest men nog barnsteen uitpersen, maar nu brouwen we gewoon amber.

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:8.8 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1084
eind SG:1022
EBC (kleur):24.9
EBU (bitterheid):21.5
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout12.600 g   3 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)82 g   120 EBC  
Rietsuiker2000 g      
Fuggles hop65 g 90 min. 4.5 α  
Hallertau Perle20 g 10 min. 4.1 α  
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

65 °C80 °C
90 min.10 min.