Terug naar het overzicht

#018 Porter's Dorst

Brouw datum:21 december 2004
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:6.2 %
Nederlandse categorie:S

Recept naam:Robust Porter
Recept van:E.F. de Moor
klasse:D
stijl:Porter

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.2 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1065
eind SG:1016
EBC (kleur):102.1
EBU (bitterheid):37.2
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6290 g   3 EBC  
Cara Munichmout (100 EBC)1000 g   100 EBC  
Chocolademout (800 EBC)500 g   800 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)80 g   1400 EBC  
Northern Brewer10 g 90 min. 9 α  
Saaz hop40 g 90 min. 3.6 α  
Hallertau Perle10 g 90 min. 3.9 α  
Fuggles18 g 90 min. 4.5 α  
Standaard bovengist5g      

Maisch schema

57 °C68 °C80 °C
15 min.90 min.5 min.