Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#017a DruifEnGerst

Brouw datum:07 november 2004
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:5.0 %
Nederlandse categorie:I

Recept van:E.F. de Moor
klasse:V
stijl:Fruit bieren
Promash bestand:

Beschrijving

Een druivenbier

Dit keer hebben we de druiven mee laten filteren en koken, om helderder bier te krijgen.

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:5.0 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1055
eind SG:1016
EBC (kleur):41.7
EBU (bitterheid):23.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout5000 g   3 EBC  
Druivensap4000 g 60 min.    
Vienna mout310 g   8 EBC  
Caramout (120 EBC)710 g   120 EBC  
Northern Brewer20 g 60 min. 9 α  
Northern Brewer6 g 20 min. 9 α  
Standaard bovengist5 g      

Maisch schema

52 °C64 °C72 °C78 °C
15 min.45 min.25 min.5 min.