Terug naar het overzicht

#016 Rijsterbij

Brouw datum:17 oktober 2004
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Andy Visser
alcohol percentage:4.0 %
Nederlandse categorie:II

Recept van:Ernst de Moor
klasse:A
stijl:Pils

Recept gegevens

batch grootte:20 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:4.0 %
Nederlandse categorie:II
begin SG:1041
eind SG:1009
EBC (kleur):5.4
EBU (bitterheid):40.4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout3000 g   3 EBC  
Surinaamse rijst1000 g      
Northern Brewer30 g 60 min. 9 α  
Standaard bovengist5 g      

Maisch schema

37 °C47 °C57 °C65 °C72 °C78 °C
15 min.15 min.15 min.60 min.30 min.5 min.