Terug naar het overzicht

#011a Op zijn dubbelst 2

Brouw datum:14 december 2003
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:S

Recept naam:Jaap's Dubbel
Recept van:Jaap Tholenaar
gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie)
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1068
eind SG:1026
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout7500 g   3 EBC  
Munichmout (20 EBC)388 g   20 EBC  
Caramout (20 EBC)112 g   20 EBC  
Zwarte mout (1000 EBC)112 g   1000 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)137 g   1400 EBC  
Suiker250 g      
Hallertau Perle53 g 60 min. 6.6 α  
Saaz hop12.5 60 min. 2.7 α  

Maisch schema

45 °C55 °C65 °C72 °C
15 min.30 min.60 min.30 min.