Terug naar het overzicht

#009b Kaneelrijst

Brouw datum:16 augustus 2003
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:5.3 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Rijstebier
Recept van:Jan van Schaik
gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie)
klasse:A
stijl:Fantasie bier

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:5.3 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1047
eind SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout3750 g.   3 EBC  
Surinaamse rijst1250 g.      
Hallertau Perle50 g. 60 min. 6.6 α  
Kaneel5 stokjes 60 min.    
Bovengist1 zakje     Van Gelder

Maisch schema

45 °C55 °C65 °C72 °C
15 min.30 min.60 min.15 min.