Terug naar het overzicht

#008 Virtuele mist

Brouw datum:24 mei 2003
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Alternatief witbier
Recept van:Theo van de Voorde
klasse:B
stijl:Witbier

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1053
eind SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout2.6 kg   3 EBC  
Donker moutextract518 g.   20 EBC  
Tarwe moutextract1 kg      
Curacao-schillen10 g. 60 min.    
Citroen1 stuks 60 min.    
Saaz hop14 60 min. 2.7 α  
Hallertau Spalt Select26 60 min. 4.9 α  
Safale korrelgist K-97       

Maisch schema

53 °C61 °C73 °C76 °C
10 min.10 min.30 min.5 min.