Terug naar het overzicht

#005 Op zijn dubbelst

Brouw datum:09 februari 2003
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:8.8 %
Nederlandse categorie:S

Recept naam:Jaap's Dubbel
Recept van:Jaap Tholenaar
gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie)
klasse:D
stijl:Abdijbier

Recept gegevens

batch grootte:20 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:8.8 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1090
eind SG:1030
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6000 g.   3 EBC  
Caramout (20 EBC)400 g.   20 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)200 g.   1500 EBC  
Rietsuiker200 g.      
Gierstevlokken200 g.      
Rijstevlokken200 g.      
Hallertau Perle41 g. 60 min. 6 α  
Saaz hop9 g. 5 min. 7 α  
Standaard bovengist1 zakje      

Maisch schema

54 °C63 °C73 °C78 °C
60 min.45 min.30 min.5 min.