Terug naar het overzicht

#002 Donkere Bok

Brouw datum:11 augustus 2002
Gebrouwen door:Ernst de Moor
alcohol percentage:6.0 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Donkere Bok
Recept van:C. v. Zwam
gepubliceerd:Het Groot Zelf Bierbrouwboek (herziene editie)
klasse:B
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:6.0 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1064
eind SG:1025
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Donker moutextract1.5 kg.   20 EBC  
Bruine suiker350 g.      
Saaz hop20 g. 50 min. ? α  
Saaz hop8 g. 30 min. ? α  
Saaz hop10 g. 15 min. ? α  
Standaard bovengist1 g.