Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#060 Sauvinist

Brouw datum:22 september 2013
Gebrouwen door:Rob, Ernest en Ernst
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:I
Energie:49.4 kCal / 100ml

Recept naam:Belgian Ale Sauvin
Recept van:Ernst de Moor
klasse:A
stijl:Sp├ęciale belge

Beschrijving

Toen in Juni het ONK2013 in Haarlem gehouden werd, heb ik een zakje Sauvin hop gekocht. Korte tijd later kwam het idee om met Rob samen te gaan brouwen, en toen ik vroeg wat hij wilde maken kwam hij met "Palm Sauvin". Dat was te toevallig om het niet te gaan maken.

We hebben niet het Palm Sauvin (een licht bier) nagemaakt, maar zijn uitgegaan van de gewone Palm met Nelson Sauvin hop. Het is dus een Spéciale belge geworden, maar dan wel een speciale.

Recept gegevens

batch grootte:42 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:I
Energie:49.4 kCal / 100ml
begin SG:1050
eind SG:1008
EBC (kleur):23.7
EBU (bitterheid):21.0
Brouwhuis efficiëntie85 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Vienna mout3.5 kg   8 EBC  
Pilsmout4 kg   3 EBC  
Caramout (120 EBC)1 kg   120 EBC  
Ambermout (50 EBC)565 gr   50 EBC  
Hallertau Perle40 gr 60 min. 9.1 α  
Nelson Sauvin hop30 gr 1 min. 12.5 α Van der Kooy, Jubbega
Nelson Sauvin hop40 gr dryhop min. 12.5 α Van der Kooy, Jubbega
Nottingham korrelgist2 zakjes      

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
45 min.30 min.5 min.

Smaak impressie

Heerlijke geur en smaak van de Nelson Sauvin hop