Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#058 En de rest

Brouw datum:09 december 2012
Gebrouwen door:Ernest ter Kuile en Ernst de Moor
alcohol percentage:8.6 %
Nederlandse categorie:S
Energie:72.4 kCal / 100ml

Recept naam:En de rest
Recept van:Ernst de Moor en Ernest ter Kuile
klasse:C
stijl:Dubbel

Beschrijving

Een donker roggebier met Dry hopping.

Gemaakt van de restjes ingrediënten van 2012. Het is een bier met heeeel veel rogge, wat dan ook de nodige problemen opleverde met filteren.
Om een idee te geven: van 13:00 tot 20:00 is er 30 liter doorheengelopen, met een relatief hoog SG (uiteraard). We konden het daarom gelukkig wat verdunnen.

Recept gegevens

batch grootte:35 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:8.6 %
Nederlandse categorie:S
Energie:72.4 kCal / 100ml
begin SG:1068
eind SG:1012
EBC (kleur):27.0
EBU (bitterheid):43.1
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6 kg   3 EBC  
Roggemout5.45 kg   6 EBC  
Palemout1.03 kg   7 EBC  
Suiker500 g      
Havervlokken450 g      
Munichmout (20 EBC)420 g   20 EBC  
Tarwevlokken220 g      
Vienna mout190 g   8 EBC  
Chocolademout (800 EBC)250 g   800 EBC  
Hallertau Perle50 g 60 min. 9.4 α  
East Kent Goldings25 g 60 min. 6.0 α  
Bob hop25 g   3 α Bob de Moor
US Galena90 g Dry min. 13.0 α  
Saflager korrelgist S-33 11 g      

Maisch schema

41 °C62 °C72 °C78 °C
30 min.45 min.30 min.5 min.