Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#057 AnjaNast

Brouw datum:27 october 2012
Gebrouwen door:Wouter, Joël en Ernst.
alcohol percentage:6.5 %
Nederlandse categorie:I
Energie:60.0 kCal / 100ml

Recept naam:AnjaNast
Recept van:Ernst de Moor
klasse:A
stijl:Fruit bieren

Beschrijving

Recept gegevens

batch grootte:45 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:6.5 %
Nederlandse categorie:I
Energie:60.0 kCal / 100ml
begin SG:1059
eind SG:1012
EBC (kleur):18.0
EBU (bitterheid):8.6
Brouwhuis efficiëntie85 %
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6 kg   3 EBC  
Tarwemout4 kg   4 EBC  
Munichmout (20 EBC)600 g   20 EBC  
Hallertau Perle25 g 60 min. 7.8 α  
Saflager korrelgist S-33 22 g      
Ananas1728 g Lageren min.   Albert Heijn Puur en Eerlijk
Perziksap3 l. Lageren min.    

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
30 min.45 min.10 min.

Opmerkingen van de brouwer

De ananas bleek in de eerste instantie een onaangename bittere smaak te geven. Door de Roosvicé Perziksap is het bier ietsje zoeter en fruitiger van smaak, de ananas is nu te ruiken en proeven.