Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#031 Vlaamsche Mist

Brouw datum:21 january 2007
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:5.4 %
Nederlandse categorie:I

Recept naam:Belgisch Witbier
Recept van:E.F. de Moor
klasse:A
stijl:Witbier
Promash bestand:witbier.rec

Beschrijving

Een Belgisch Witbier

Recept gegevens

batch grootte:40 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.4 %
Nederlandse categorie:I
begin SG:1053
eind SG:1020
EBC (kleur):7.5
EBU (bitterheid):17.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout5250 g   3 EBC  
Tarwemout1750 g   4 EBC  
Tarwevlokken1500 g      
Havervlokken500 g      
Saaz hop100 g 90 min. 2.2 α  
Korianderzaad15 g 10 min.    
Curacao-schillen16 g 10 min.    
Citroen1 gesneden 10 minuten min.    
Bovengist5 g     Van Gelder

Maisch schema

45 °C52 °C63 °C72 °C78 °C
5 min.10 min.30 min.20 min.5 min.