Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken

#011a Op zijn dubbelst 2

Brouw datum:14 december 2003
Gebrouwen door:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:S

Recept naam:Jaap's Dubbel
Recept van:Jaap Tholenaar
gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie)
klasse:D
stijl:Dubbel
Promash bestand:Op_zijn_dubbelst.rec

Beschrijving

Ons vijfde brouwsel, de Op Zijn Dubbelst mocht een succes heten. Daarom
op herhaling. Er is een kleine variatie op het recept, omdat
ingrediënten niet voldoende op voorraad waren.

Na het spoelen van Op zijn dubbelst 2 bleek nog relatief veel suiker in het
beslag te zitten. Dus verder spoelen om een lichter bier te maken, de Dubbeltje Wijngist, die dus met wijngist vergist is om het effect daarvan te onderzoeken.

Recept gegevens

batch grootte:25 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:5.9 %
Nederlandse categorie:S
begin SG:1068
eind SG:1026
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout7500 g   3 EBC  
Munichmout (20 EBC)388 g   20 EBC  
Caramout (20 EBC)112 g   20 EBC  
Zwarte mout (1000 EBC)112 g   1000 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)137 g   1400 EBC  
Suiker250 g      
Hallertau Perle53 g 60 min. 6.6 α  
Saaz hop12.5 60 min. 2.7 α  

Maisch schema

45 °C55 °C65 °C72 °C
15 min.30 min.60 min.30 min.