Terug naar het overzicht

#051 Bier behekst

Brouw datum:15 mei 2011
Gebrouwen door:Fred Kaal, Ernst de Moor en Ernest ter Kuile
alcohol percentage:0.0 %
Energie:0.0 kCal / 100ml

Recept naam:Gruitbier
Recept van:Ernst de Moor
klasse:A
stijl:Historisch bier

Recept gegevens

batch grootte:45 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:0.0 %
Energie:0.0 kCal / 100ml
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout6 kg   3 EBC  
Tarwemout2 kg   4 EBC  
Havervlokken1.6 kg      
Roggemout1.6 kg   6 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)1.6 kg   120 EBC  
Korianderzaad20 g 15 min.    
Gagelkatjes2 g 10 min.    
Gagelblaadjes8 g 50 min.    
Zoethout20 g 30 min.    
Jeneverbessen60 g 30 min.    
Bijvoet20 g 30 min.    
Wijnruit40 g 30 min.    
Moerasrozemarijn6 blaadjes 30 min.    

Maisch schema

37 °C62 °C72 °C78 °C
30 min.30 min.30 min.5 min.